Ραβανί του πεντάλεπτου, της Ελένης Βερούση

Ραβανί του πεντάλεπτου, της Ελένης Βερούση

Υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη,
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό,
1 φλιτζάνι αλεύρι,
1 φλιτζάνι σπορέλαιο,
1 γιαούρτι τοτάλ,
4 αυγά,
1 μπέικιν πάουντερ,
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για το Σιρόπι:
3 ποτήρια νερό,
3 ποτήρια ζάχαρη


Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, το σπορέλαιο, το αλεύρι, το μπέικιν και το ξύσμα.
Τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο μέτριο πυρέξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40′ στον αέρα.

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα μαζί με τη φλούδα λεμονιού.

Τα αφήνουμε να βράσουν για 7-8′ λεπτά και κατόπιν ρίχνουμε το σιρόπι στο ψημένο γλυκό σιγά σιγά, σε όλη την επιφάνεια. Χλιαρό το γλυκό και κρύο το σιρόπι.

Καλή όρεξη!