Ρεβανί με ινδοκάρυδό, της Αλέκας Τρυφωνοπούλου

Ρεβανί με ινδοκάρυδό, της Αλέκας Τρυφωνοπούλου

Υλικά

125 γραμ. αλεύρι μαλακό ή γ.ο.χ
150 γραμ. σιμιγδάλι χοντρό
250 γραμ. βούτυρο μαλακό
70 γραμ. ινδοκάρυδο
20 γραμ. μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
4 μεγάλα αυγά χωρισμένα ή 5 μικρά ( σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 βανίλιες
2 πρέζες αλάτι
ξύσμα λεμονιού(από 1 μεγάλο λεμόνι)
Για το σιρόπι
750 γραμ. νερό
500 γραμ. ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι


Εκτέλεση

Όλα τα υλικά, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά να αφρατέψει και να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, ώστε να τους απορροφήσει το μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες , το μπέικιν πάουντερ και τη καρύδα, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Για τη μαρέγκα
Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπώλ, προσθέτουμε το αλάτι και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για λίγα λεπτά στη μεσαία ταχύτητα σε απαλή μαρέγκα. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ με το μείγμα του ραβανί και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.

Ψήσιμο ραβανί
Προθερμένουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Αδειάζουμε το μείγμα του ραβανί σε στρογγυλό ταψί 30εκ. πολύ καλά βουτυρωμένο. Με την ανάποδη ενός κουταλιού στρώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, ώσπου να φουσκώσει καλά και να ροδίσει η επιφάνεια του, και να ξεκολλήσει απο τα τοιχώματα του ταψιού. Μόλις το βγάλουμε απο το φούρνο, όπως είναι καυτό το ραβανί, το χαράζουμε με μαχαίρι σε κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με κουτάλα, με το καυτό σιρόπι. Πασπαλίζουμε ολόγυρα με μπόλικη ινδική καρύδα.

Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για 5-6 λεπτά .Περιχύνουμε το καυτό γλυκό με το καυτό σιρόπι .Παγώνουμε το γλυκό και σερβίρουμε.