Ρεβυθοσαλάτα, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidaslittlecorner)

Ρεβυθοσαλάτα, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidaslittlecorner)

Υλικά

1 κούπα ρεβύθια,
1 συσκευασία καβουρόψυχα,
ελιές καλαμών σε ροδέλες,
baby ρόκα,
1 πορτοκάλι,
αλάτι,
1 πρέζα πιπέρι,
ελαιόλαδο,
ξύσμα και χυμό λεμονιού,
κρέμα μπαλσαμικό με λεμόνι και πορτοκάλι


Εκτέλεση

Πλένω τα ρεβίθια και τα βάζω σε κατσαρόλα να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, κλείνω το μάτι, και σκεπάζω την κατσαρόλα. Την αφήνω μισή ώρα σκεπασμένη σε κλειστό μάτι. Μόλις περάσει το μισάωρο ξεπλένω, προσθέτω ζεστό νερό, και βράζω πάλι τα ρεβύθια για μισή περίπου ώρα, δοκιμάζοντας πάντα αν έβρασαν καλά.

Σε μια σαλατιέρα βάζω τα ρεβύθια, τις ελιές, την καβουρόψιχα αφού πρώτα τη ζεματίσω σε καυτό νερό για 1-2 λεπτά, και φέτες πορτοκαλιού. Προσθέτω τη ρόκα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ξύσμα και χυμό λεμονιού, και την κρέμα μπαλσάμικο λεμόνι πορτοκάλι.
Δεν λέω αναλογίες ότι σας αρέσει βάζετε πιο πολύ και πάντα δοκιμάζετε.
(μπορείτε να την κάνετε και νηστίσιμη)

Αυτή είναι η ρεβυθοσαλάτα μου, δοκιμάστε την!!
Καλή όρεξη

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/