Pizza Μελιτζάνας, της Ειρήνης Καστώρ

Red Velvet Cake Βασιλόπιτα, της Ευαγγελίας Κατσίκα

Υλικά

3 φλιτζάνια αλεύρι,
180 γραμ. μαργαρίνη με βούτυρο,
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
3 αυγά,
3/4 φλιτζανιού γάλα,
2 κ.σ κακάο,
2 κ.σ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής,
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
1 κ.γ. άρωμα υγρή βανίλια,
1 κ.γ. σόδα,
1 κ.γ. λευκό ξίδι,

Για το γλάσο
500 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου),
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη με  βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου),
800 γραμ. ζάχαρη άχνη,
2 κ.γ άρωμα υγρής βανίλιας


Εκτέλεση

Αλείφουμε ένα ταψί, διαμέτρου 26-28 εκατοστών, με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C.

Διαλύω το χρώμα ζαχαροπλαστικής στο γάλα, και προσθέτω το κακάο. Βάζω στο μπόλ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, και τα χτυπάω στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια, το μείγμα με το γάλα, και ανακατεύω ώσπου να ομογενοποιηθεί. Χαμηλώνω την ταχύτητα στο μίξερ, και ρίχνω το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. Ανακατεύω τη σόδα με το ξίδι, και τα προσθέτω και αυτά στο μπολ του μίξερ. Ανακατεύω απαλά το μείγμα, με σπάτουλα, και το αδειάζω στη φόρμα.

Ψήνω στους 180 βαθμούς  C, για μία ώρα. Το αφήνω να κρυώσει και το βγάζω από το ταψί. Ετοιμάζω το γλάσο χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί. Κόβω το κέικ στη μέση οριζόντια. Τοποθετώ το μισό κέικ σε πιατέλα, και απλώνω πάνω του γλάσο. Σκεπάζω με το δεύτερο κομμάτι κέικ, και έπειτα καλύπτω με το υπόλοιπο γλάσο.