Ρωξάκια, της Λεμονιάς Βασιλειάδη

Ρωξάκια, της Λεμονιάς Βασιλειάδη

Υλικά

1 φλ. γάλα
3 αυγά
1/4 κ.γ. σόδα διαλυμένη σε 1 κ.σ. κονιάκ
1 φλ. λάδι
1/2 φλ. καρύδια αλεσμένα
1 κομμάτι φρέσκια μάγια σε μέγεθος όσο ένα καρύδι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. κακάο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει

Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
5 καρφάκια γαρύφαλλο
φλούδια λεμονιού


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί έκτος από το κακάο και τα καρύδια, μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Έπειτα ξεχωρίζουμε λίγη ζύμη και βάζουμε το κακάο και τα καρύδια, προσθέτουμε λίγη κανέλα κσι  1 κ.σ. ζάχαρη.

Ανοίγουμε με τον πλάστη την άσπρη ζύμη και βάζουμε στην άκρη τη ζύμη του κακάο κάνοντας την ένα ρολό. Διπλώνουμε τη ζύμη μία φορά μέχρι να καλυφθεί η ζύμη του κακό και κόβουμε ρολάκια πάχους 1-2 δάχτυλων. Συνεχίζουμε και την υπόλοιπη ζύμη έτσι μέχρι να τελειώσει και τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο έως ότου ροδίσουν. Στο μεταξύ σε κατσαρόλα, βράζουμε το σιρόπι για 3-4 λεπτά το πολύ και σιροπιάζουμε τα ρωξάκια μας όσο είναι ζέστα και το σιρόπι ζεστό!

Στην περίπτωση που πιουν όλο το σιρόπι τα ρωξάκια μας βράζουμε ακόμα 1/2 ποτήρι νερό και 1 ποτήρι ζάχαρη.