Ρολάκια γαλοπούλας με ξερά φρούτα, της Στελλίνας Κισσά

Ρολάκια γαλοπούλας με ξερά φρούτα, της Στελλίνας Κισσά

Υλικά

500 γραμ. στήθος γαλοπούλας
150 γραμ. ξερά δαμάσκηνα και βερίκοκα
8 φέτες μπέικον
200 γραμ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
4 κ.γ βούτυρο
κρέμα βαλσαμικό με μουστάρδα


Εκτέλεση

Ανοίγουμε το φιλέτο γαλοπούλας, το αλείφουμε με μουστάρδα, το αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τις φέτες μπέικον και την κεφαλογραβιέρα τριμμένη. Στο τέλος αραδιάζουμε τα ξερά φρούτα.

Διπλώνουμε και δημιουργούμε 2 ρολά, τα οποία δένουμε με σπάγκο. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα, τα τυλίγουμε, τα σκεπάζουμε και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς C στις αντιστάσεις, για μία ώρα.

Στη μία ώρα, ανοίγουμε το φούρνο και τα αλείφουμε με κρέμα βαλσαμικού (με μουστάρδα) με το πινέλο.

Ψήνουμε άλλη μισή ώρα ξεσκέπαστο το φαγητό, μέχρι να πάρει χρώμα.

Συνδυάστε το με ρυζάκι ή πατατούλες και σως γιαουρτιού!
Μια νόστιμη συνταγή που ενώ συνηθίζουμε να τρώμε στις γιορτές, δεν παύει να μας αρέσει και μια όμορφη Κυριακή. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!