Ρολίνια γεμιστά με τυριά και αλλαντικά, της Αριστέας Τσουρέκη

Ρολίνια γεμιστά με τυριά και αλλαντικά, της Αριστέας Τσουρέκη

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας,
100 γρ. φιλαδέλφεια,
20 φέτες τυρί γκούντα ή κασέρι,
20 φέτες καπνιστή γαλοπούλα,
20 φέτες μπέικον ή σαλάμι πικάντικο,
1 κονσέρβα πάστα πιπεριάς με φέτα


Εκτέλεση

Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το αλείφουμε με φιλαδέλφεια (αφήνουμε ένα περιθώριο περιμετρικά για να κλείσουμε με νερό τη σφολιάτα).

Βάζουμε σε στρώσεις τη γαλοπούλα, τις φέτες τυρί, την πάστα πιπεριάς και μετά το μπέικον ή το σαλάμι.

Βάζουμε στις άκρες με τα δάχτυλα μας λίγο νερό και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό από τη μεγάλη πλευρά του φύλλου. Πατάμε καλά τις άκρες να κολλήσουν.

Τυλίγουμε το ρολό με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Όταν θέλουμε να το ψήσουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε λίγα λεπτά στον πάγκο της κουζίνας να ξεπαγώσει λίγο (να είναι ακόμα παγωμένο).

Κόβουμε ρολάκια πάχους περίπου 4 εκ., βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, να χρυσίσει η σφολιάτα.

Σημείωση: Σας έδωσα μία εκδοχή γέμισης, εσείς μπορείτε να βάλετε ό,τι νομίζετε ή ό,τι έχετε στο ψυγείο σας, π.χ. τα υλικά που φτιάχνετε πίτσα, κιμά που σας περισσέψε (αρκεί να είναι στεγνός), κοτόπουλο ή κοπανιστή Μυκόνου.

Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και δημιουργήστε!

Καλή επιτυχία!