Ρολό με κιμά στο φούρνο, της Ζήνας Καραμπάση

Ρολό με κιμά στο φούρνο, της Ζήνας Καραμπάση

Υλικά

1 κιλό κιμά χοιρινό ή μιξ,
1 κρεμμύδι,
1 αβγό,
μαϊντανός,
3 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί,
1 φλ. κόκκινο κρασί ξηρό,
αλάτι,
πιπέρι,
γαρίφαλο αλεσμένο όχι πολύ,
4 αβγά βρασμένα μοιρασμένα για να γεμίσουμε τα ρολά μας,
καπίρα αλεσμένη ή μπόλια


Εκτέλεση

Βάζω τον κιμά σε μια λεκάνη, προσθέτω το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το αβγό, το γαρίφαλο και το ψωμί.

Το ψωμί πρώτα το έχω μουσκέψει στο κρασί, μετά το λιώνω με τα χέρια και μετά  το ρίχνω μέσα στη λεκάνη και ανακατεύω καλά.

Αφήνω λίγο το μείγμα να ξεκουραστεί.

Έπειτα το μοιράζω σε τρία ή τέσσερα κομμάτια, εξαρτάται ποσό μεγάλα τα θέλω.
Τα ανοίγω, βάζω μέσα τα μοιρασμένα αβγά, υπολογίζω πόσα θα βάλω και τα κλείνω σε ρολό.

Τα τυλίγω με την καπίρα ή την μπόλια.
Εγώ βάζω καπίρα για πιο υγιεινό. Τα βάζουμε στο ταψί με πατάτες.

Τα ψήνουμε στο φούρνο και κάθε τόσο τα περιχύνουμε με το λαδάκι τους, βάζουμε και νεράκι εννοείται για να μην κολλήσουν.

Καλή επιτυχία!