Ρολό κοτόπουλο με ψητό μπρόκολο, παρμεζάνα και δενδρολίβανο, του Γιάννη Τσινάβου

Ρολό κοτόπουλο με ψητό μπρόκολο, παρμεζάνα και δενδρολίβανο, του Γιάννη Τσινάβου

Υλικά

4 μπουτάκια κοτόπουλο, χωρίς κόκαλο
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι

Για το μπρόκολο
1 συσκευασία 750 γρ. μπρόκολο κατεψυγμένο
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C. Ανακατεύουμε το λάδι, με το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και απλώνουμε το μείγμα μ’ ένα πινέλο στα μπουτάκια. Τα τυλίγουμε σε ρολό και τα στερεώνουμε με νήμα μαγειρικής ή οδοντογλυφίδα.

Βράζουμε το μπρόκολο σε μία κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει και στραγγίζουμε.

Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε την παρμεζάνα με το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με το μπρόκολο. Μεταφέρουμε σ’ ένα ταψί μαζί με το κοτόπουλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 25 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ένα χρυσό χρώμα και να λιώσει η παρμεζάνα.

Σερβίρουμε ζεστό.