Ρολό σφολιάτας με κοτόπουλο, της Ιωάννας Παλαμιώτη

Ρολό σφολιάτας με κοτόπουλο, της Ιωάννας Παλαμιώτη

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας,
1 στήθος κοτόπουλο βραστό ή ψητό ξεψαχνισμένο σε μικρά κομματάκια,
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη καρέ,
1 πιπεριά πράσινη κομμένη καρέ,
1 πιπερία κίτρινη κομμένη καρέ,
1 ντομάτα μεγάλη ξεφλουδισμένη χωρίς τα σπόρια κομμένη καρέ,
200 γραμμ. μανιτάρια σε φέτες,
200 γραμμ. φέτα τριμμένη με το χέρι,
200 γραμμ. κασέρι τριμμένο ή άλλο κίτρινο τυρί,
200 γραμμ. κατίκι,
2 αυγά,
αλάτι,
πιπέρι,
1 αυγό και λίγο λάδι για άλειμμα


Εκτέλεση

Βάζω σε μία λεκάνη, το κοτόπουλο, τις πιπεριές, τη ντομάτα, τα μανιτάρια, τη φέτα, το κασέρι, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύω απάλά.

Ανοίγω τα φύλλα σφολιάτας πανω σε λαδόχαρτο, και απλώνω τομισό μείγμα σε κάθε φύλλο αφήνοντας λίγο κενό γύρω γύρω. Το κατίκι το μοιράζω με κουτάλι κατά τόπους από πάνω. Με τη βοήθεια του λαδόχαρτου τυλίγω σε ρολά. Τις άκρες από τις μικρές πλευρές του ρολού, τις διπλώνω, και τις πιέζω να κολλήσουν, ενώ ή ένωση της μεγάλης πλευράς του ρολού, ακουμπάει στη λαμαρίνα που έχω στρώσει με λαδόχαρτο.

Χτυπάω το αυγό με το λαδάκι ελαφρά, και αλείφω τα ρολά. Τρυπάω σε διαφορά σημεία με πιρούνι. Ψήνω για 45 λεπτά περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς  C, στον αέρα, μέχρι να ροδίσει.