Ροξάκια, της Ελένης Καρακίτσιου

Ροξάκια, της Ελένης Καρακίτσιου

Υλικά

1 ποτήρι νερού γάλα,
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο,
2 αυγά,
50 γραμμάρια νωπή μαγιά,
1 μπέικιν πάουντερ,
2 βανίλιες,
2 κ.σ γεμάτες κακάο,
αλεύρι (όσο πάρει)

Για το σιρόπι
4 ποτήρια νερού ζάχαρη
4 ποτήρια νερό


Εκτέλεση

Σε λίγο χλιαρό γάλα λιώνουμε τη μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα,το σπορέλαιο, τα αυγά, τις βανίλιες και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη και τοποθετούμε τις δύο νέες ζύμες σε δυο ξεχωριστά μπολ. Στο ένα μπολ ρίχνουμε το κακάο για να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα. Σε κάθε μπολ ρίχνουμε από ένα ποτήρι αλεύρι και από μισό φακελάκι μπέικιν. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε κάθε μπολ, μέχρι να γίνει η ζύμη αφράτη και να ξεκολλάει από τα χέρια μας.

Έχουμε λοιπόν, δυο ζύμες ξεχωριστές μια άσπρη και μια κακάο. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο τις ζύμες και βάζουμε την καφέ ζύμη πάνω από τη λευκή. Τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε φέτες 2 εκατοστών περίπου. Τα πατάμε λίγο με τις παλάμες μας και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C, μέχρι να ροδίσουν. Βράζουμε για πέντε λεπτά το σιρόπι. Όταν τα ροξάκια έχουν κρυώσει λίγο τα σιροπιάζουμε.