Ρύζι με γαρίδες, του Ιωάννη Καρακασίδη

Ρύζι με γαρίδες, του Ιωάννη Καρακασίδη

Υλικά

Για τις γαρίδες
400 γραμ. καθαρισμένες γαρίδες
1 κ.σ. λάδι
μισό κρεμμύδι
2 ντομάτες
λίγος δυόσμος
1 ποτήρι κρασί ή ούζο

Για το ριζότο
1 πακέτο ρύζι για ριζότο
ζωμός λαχανικών
1/2 κ.γ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση

Βράστε τις γαρίδες μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Στη συνέχεια, σε μία κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι, βάλτε το λάδι, τσιγαρίστε το κρεμμυδάκι και στη συνέχεια ρίξτε τις γαρίδες. Ρίξτε τις ντομάτες με το ζουμί τους, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.

Μετά από περίπου πέντε λεπτά, ρίξτε το κρασί ή το ούζο κλείστε το καπάκι και αφήστε να δέσει το φαγητό. Λίγο πριν να είναι έτοιμο βάλτε τον ψιλοκομμένο δυόσμο ή ότι άλλο σας κάνει όρεξη!

Για το ριζότο, βράστε νερό με έναν κύβο λαχανικών και αφήστε το στο μάτι. Σε ένα τηγάνι βάλτε ελάχιστο βούτυρο και τσιγαρίστε για λίγα δευτερόλεπτα το ρύζι.
Στη συνέχει ρίξτε λίγο από τον ζωμό, ανακατέψτε, αφήστε το ρύζι να τον «πιει» όλο και μετά ξαναρίξτε. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι το ριζότο σας να είναι έτοιμο! Μόλις ετοιμαστεί ρίξτε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατέψτε καλά!

Ανακατέψτε το ριζότο με τις γαρίδες και απολαύστε το γευστικό αποτέλεσμα!