Ρύζι με σάλτσα απο μανιτάρια, της Μιλένας Τσαμουρλίδου

Ρύζι με σάλτσα απο μανιτάρια, της Μιλένας Τσαμουρλίδου

Υλικά

Για τη σάλτσα
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα
2 κούπες του τσαγιού χυμό ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
1 κούπα τσαγιού κόκκινο κρασί
1 κρεμμύδι
λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
μπαχάρι τριμμένο
πάπρικα γλυκιά
λίγο λάδι

Για το ρύζι
1 κούπα του τσαγιού ρύζι της προτίμησής μας
2 ½ κούπες του τσαγιού νερό
λίγο λάδι
αλάτι (και ό,τι μπαχαρικό θέλουμε)


Εκτέλεση

Για τη σάλτσα

Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια στο λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά.
Όταν μαραθούν, ρίχνουμε και το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας μαζί με μια κούπα νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για το ρύζι

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι, το λάδι, το νερό (καυτό ) και τα καρυκεύματα και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλο το νερό.
Το βάζουμε σ’ενα μπολ και με προσοχή το αδειάζουμε στο πιάτο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Καλή μας όρεξη!