Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και κριθάρι, της Τζίνας Καραθανάση

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και κριθάρι, της Τζίνας Καραθανάση

Υλικά

1 κουτί γάλα καρύδας
1 κούπα κριθάρι
1/2 κούπα ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
λίγο κανέλλα
λίγο corn flour


Εκτέλεση

Από το βράδυ βάζουμε το κριθάρι σε νερό και το αφήνουμε όλη νύχτα. Το πρωί το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό και το βράζουμε καλά να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και μια κούπα νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά. Σε λίγο νερό βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά κορν φλάουερ και ανακατεύουμε. Το προσθέτουμε στομείγμα. Ανακατέυουμε.

Βάζουμε σε μπολάκια, πασπαλίζουμε με κανέλα, παγώνουμε και σερβίρουμε.