Σαλάτα με πέστο, της Λεμονιάς Βασιλειάδη

Σαλάτα με πέστο, της Λεμονιάς Βασιλειάδη

Υλικά

150 gr. ανάμικτη σαλάτα (λόλα, ρόκα, ραντίτσιο κτλ.),
125 gr. Dirollo Mozzarella,
8 λιαστές ντομάτες,
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο,
1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο,

Για το πέστο:
2 κουταλιές της σούπας φύλλα βασιλικού,
50 gr. πεκορίνο τριμμένο,
1 σκελίδα σκόρδο,
80 ml. ελαιόλαδο


Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε το πέστο: αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε καλά τα φύλλα βασιλικού, τα πολτοποιούμε με το σκόρδο και το πεκορίνο, προσθέτοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.

2. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τις σαλάτες, προσθέτουμε ψιλοκομμένες τις λιαστές ντομάτες, την mozzarella κομμένη σε κύβους και ραντίζουμε με το μπαλσάμικο.

3. Περιχύνουμε με το πέστο, προσθέτουμε το κουκουνάρι και σερβίρουμε αμέσως.