Σιμιγδαλένια απόλαυση, της Χριστίνας Βέρρα

Σιμιγδαλένια απόλαυση, της Χριστίνας Βέρρα

Υλικά

1 κούπα ελαιόλαδο,
2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό,
1/2 κούπα κουκουνάρι,
1/2 κούπα σταφίδες μαύρες

Για το Σιρόπι:
5 κούπες νερό,
2 + 1/2 κούπες ζάχαρη,
φλούδα λεμονιού,
ξύλο κανέλας


Εκτέλεση

Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει (10 λεπτά περίπου). Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Ρίχνουμε το λάδι σε βαθιά, μεγάλη κατσαρόλα και μόλις κάψει καλά, ρίχνουμε σταδιακά το σιμιγδάλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σκουρύνει. Κατόπιν, ρίχνουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες και πάλι ανακατεύουμε για δύο λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σιρόπι προσεχτικά και πάντα ανακατεύοντας, αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις σε χαμηλή φωτιά. Μόλις στεγνώσει αρκετά, το ρίχνουμε σε φόρμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Αφού κρυώσει, ξεφορμάρουμε στην πιατέλα (προαιρετικά πασπαλίζουμε με κανέλα).

Καλή επιτυχία!