Σιροπιαστή ροδακινόπιτα, της Αγγελικής Αντωνοπούλου

Σιροπιαστή ροδακινόπιτα, της Αγγελικής Αντωνοπούλου

Υλικά

1 φλ. αραβοσιτέλαιο,
1 φλ. ζάχαρη,
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό,
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό,
1/2 φλ. αλεύρι,
1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι,
1 κ.γ. σόδα,
1 κ.γ. μπέικιν,
ξύσμα από ένα μισό πορτοκάλι ή 2 βανίλιες,
1 + 1/2 κονσέρβα (μεγάλη) κομπόστα ροδάκινο,
αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα

Για το σιρόπι:
1/2 φλ. χυμό ροδάκινο από την κομπόστα,
3/4 φλ. νερό,
1 φλ. ζάχαρη


Εκτέλεση

Χτυπάω το λάδι και τη ζάχαρη καλά και προσθέτω τα γιαουρτάκια.
Διαλύω τη σόδα στο χυμό και προσθέτω μέσα στο μείγμα το ξύσμα πορτοκαλιού.

Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει σαν κρέμα, να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια, προσθέτω σταδιακά το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν, τα οποία τα έχω ανακατέψει όλα μαζί σε ένα μπολ.

Το μείγμα θα βγει αρκετά παχύρρευστο. Έτσι, όμως το θέλουμε.
Λαδώνω ελαφρώς ένα ταψάκι 28 – 30 νούμερο και αδειάζω το μείγμα μου.

Κόβω σε φετούλες τα ροδάκινα και τα βυθίζω μέσα στη ζύμη.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει καλά (εμένα μου πήρε μια ωρίτσα), βγάζω και αφήνω να κρυώσει.

Βράζω το σιρόπι 2 λεπτά και περιχύνω αμέσως στο κρύο γλυκό.

Καλή επιτυχία!