Σοκόλαση, της Ελένης Αλεξοπούλου

Σοκόλαση, της Ελένης Αλεξοπούλου

Υλικά

250 γραμ. μαργαρίνη
250 γραμ. κουβερτούρα γάλακτος
250 γραμ. ζάχαρη
250 γραμ. αλεύρι φαρίνα
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
6 αυγά


Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος, με τη μαργαρίνη.

Χτυπάμε στο μίξερ, τα αυγά με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα της κουβερτούρας γάλακτος με τη μαργαρίνη και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.

Στο μεταξύ, έχουμε ανάψει το φούρνο στους 230-240 βαθμούς κελσίου και μόλις σβήσει το λαμπάκι, σβήνουμε το φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Το βγάζουμε και το αφήνουμε για μισή ώρα στη φόρμα. Κατόπιν, ξεφορμάρουμε και κόβουμε το γλυκό. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.