Σοκολατοτέλειο, της Βαρβάρας Χαλαμαδιάρη

Σοκολατοτέλειο, της Βαρβάρας Χαλαμαδιάρη

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας,
2 κουβερτούρες 200γρ. η καθεμία,
2 κρέμες γάλακτος 200γρ. η καθεμία,
100 γρ. μερέντα,
λίγο βούτυρο για άλλειμα του ταψιού και του φύλλου,
λίγη άχνη για το στόλισμα


Εκτέλεση

Χρησιμοποιούμε ταψί τετράγωνο 40×33 ή στρογγυλό 40cm.
Το αλείφουμε με βούτυρο και στρώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα τις κουβερτούρες. Ανακατεύουμε και τη μερέντα. Τα ρίχνουμε πάνω στο φύλλο και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, ανοίγοντας το για να σκεπάσουμε καλά τη ζύμη μας.

Αλείφουμε με λίγο βούτυρο και χαράζουμε το γλυκό μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα μέχρι να ροδίσει το φύλλο μας, περιπου 35-40 λεπτά.

Πανεύκολο και πολύ νόστιμο γλυκό. Καλή επιτυχία!