Σολομός Φρικασέ, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida's little corner)

Σολομός Φρικασέ, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida’s little corner)

Υλικά

1 φέτα σολομό,
1 κούπα χόρτα (εγώ έβαλα ραδίκια που είχα),
4 μαρούλια,
2 φρέσκα κρεμμυδάκια,
άνηθο,
φέτες λεμόνι,
αλάτι,
πιπέρι,
θρούμπι,
κόλιανδρο,
χυμό λεμονιού


Εκτέλεση

Βράζουμε λίγο τα χόρτα να κρατάνε, γιατί το ψάρι θέλει λίγη ώρα.
Βάζουμε σε μαντεμένια κατσαρόλα τα χόρτα, το μαρούλι, το κρεμμυδάκι και τον άνηθο.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τις φέτες με το λεμόνι γύρω-γύρω.

Από πάνω τον σολομό και πάλι αλάτι, πιπέρι, θρούμπι, κόλιανδρο.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο.
Ψήνουμε περίπου μισή ώρα να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Αφού ψηθεί, κάνουμε λαδολέμονο ή σκέτο λεμόνι όπως το έφτιαξα εγώ.
Έτσι και αλλιώς ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι, όμως πολύ ωφέλιμο.
Αν δεν έχετε σαν την κατσαρόλα μου, φτιάξτε το σε γάστρα ή σε ταψάκι (να το σκεπάσετε, για να ψηθούν και τα χόρτα).

Δοκιμάστε το. Αξίζει πιο πολλά από όσο κοστίζει!

Καλή Επιτυχία.

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/