Σουφλέ με ψωμί του τοστ, του Γιώργου Χατζηκωτούλα

Σουφλέ με ψωμί του τοστ, του Γιώργου Χατζηκωτούλα

Υλικά

12 φέτες ψωμί του τοστ (χωρίς κόρα)
6 φέτες αλλαντικό της αρεσκείας σας
500 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη (αυτή που χρησιμοποιούμε στις πίτσες)
100 γρ. γραβιέρα πικάντικη
λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το ψωμί
1,5 ποτήρι γάλα
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα


Εκτέλεση

Για πυρεξ διαστάσεων 15χ35εκ.
Βουτυρώνουμε ελαφρά τις φέτες του τοστ κι από τις δύο πλευρές. Στρώνουμε τις μισές στο πυρέξ. Από πάνω βάζουμε τη μισή μοτσαρέλα και μετά το αλλαντικό μας.

Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού. Σκεπάζουμε με τη μοτσαρέλα και τη γραβιέρα.

Αναμειγνύουμε το γάλα με τα αυγά και περιχύνουμε το σουφλέ μας. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα, ούτως ώστε να απορροφήσει όλο το γάλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C, στον αέρα, για μισή ώρα. Μόλις πάρει ένα ωραίο σκούρο χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμο.