Σουφλέ σοκολάτας, του Αλέξανδρου Τσολάκη

Σουφλέ σοκολάτας, του Αλέξανδρου Τσολάκη

Υλικά

250 γρ. κουβερτούρα (μισή μισή με γάλακτος),
250 γρ. βούτυρο χρυσό,
250 γρ. φαρίν απ κοσκινισμένο,
200 γρ. ζάχαρη,
4 βανίλιες,
7 αυγά,
μισή πρέζα αλάτι


Εκτέλεση

Χτυπάμε το μισό βούτυρο με τη ζάχαρη και ξεχωριστά, λιώνουμε το άλλο μισό με τη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τις βανίλιες, το αλάτι και τους κρόκους.

Χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια και τα ανακατεύουμε σιγά σιγά.
Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.