Σούπα λαχανικών, της Ανθής Τσόλη

Σούπα λαχανικών, της Ανθής Τσόλη

Υλικά

5 πατάτες,
7 καρότα,
5 κολοκύθια,
λίγο κουνουπίδι,
1 κόκκινη πιπεριά,
λίγο σέλινο,
1 κ.σ τυρί φιλαδέλφεια light,
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο,
1/2 κ. γλ. αλάτι,
πιπέρι


Εκτέλεση

Ξεκινάμε κόβοντας τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια, ώστε να μπορούν να βράσουν εύκολα. Στη συνέχεια τα βράζουμε σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν, δηλαδή περίπου 20 λεπτά.

Αφού βράσουν κρατάμε περίπου 4 κούπες από το νερό που έβραζαν τα λαχανικά.
Στη συνέχεια πολτοποιούμε τα λαχανικά, αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίσει από το υπόλοιπο νερό, το οποίο δεν χρειαζόμαστε.
Στο ζεστό νερό που μας έχει απομείνει διαλύουμε το ζωμό και ρίχνουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά, το τυρί φιλαδέλφεια, το αλάτι και το πιπέρι.


Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό και στη συνέχεια σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.