Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, της Μαρίας Γαρμπή

Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, της Μαρίας Γαρμπή

Υλικά

1 κ. σπανάκι,
1/2 μάτσο σέσκουλα,
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια,
1 ματσάκι άνηθο,
1/2 κ. φέτα,
150 γ. μυζήθρα αλατισμένη,
1 φ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει,
1/2 φ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά,
1/2 φ. τσαγιού ξινός τραχανάς,
λάδι,
αλάτι,
πιπέρι,
λίγο σιμιγδάλι ψιλό


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χορταρικά μας.
Τα ψιλοκόβουμε.
Τα αλατίζουμε.

Τα τρίβουμε για να πέσει ο όγκος τους.
Τα πιέζουμε για να στραγγίξουν καλά.

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
Προσθέτουμε στο σπανάκι, τον τραχανά, τα αυγά χτυπημένα, τα τυριά και το λάδι.

Προσθέτουμε πιπέρι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα ταψί κουζίνας και το λαδώνουμε.
Το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και το σιμιγδάλι.

Απλώνουμε το μείγμα και το πατάμε, ώστε η γέμισή μας να είναι ομοιόμορφη σε όλο το εύρος του ταψιού.
Λαδώνουμε.

Πασπαλίζουμε με φρυγανιά και σιμιγδάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.

Δε θα την έλεγες και εύκολη συνταγή ως προς το χρόνο προετοιμασίας της, παρόλο που της λείπει το φύλλο.
Κι εδώ βρίσκεται το μυστικό, διότι μπορεί να της λείπει το φύλλο, αλλά για να κρατηθεί σφικτή και να μη διαλύσει, το σπανάκι θέλει πολύ καλή προετοιμασία.

Καλή επιτυχία!