Σπιτικό κανταΐφι, της Βάλιας Ζαφείρη

Σπιτικό κανταΐφι, της Βάλιας Ζαφείρη

Υλικά

500 γρ. κανταΐφι,
300 γρ. φρέσκο βούτυρο,

Για τη γέμιση
250 γρ. καρύδι χοντροκομμένο,
1/2 κ.γ γαρύφαλλο,
1 κ.σ ζάχαρη,
1 κ.σ τριμμένη φρυγανιά,
1 βανίλια,

Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη,
3 ποτήρια νερό,
χυμό από μισό λεμόνι,
1 κ.σ γλυκόζη,
2 βανίλιες


Εκτέλεση

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι, και βράζουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Κόβουμε το παγωμένο βούτυρο σε κυβάκια, και χοντροκόβουμε τα καρύδια. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά. Ξανοίγουμε καλά το κανταΐφι. Παίρνουμε μία ποσότητα και την απλώνουμε στον πάγκο. Βάζουμε πάνω μία κουταλιά από το μείγμα της γέμισης και ένα κυβάκι βούτυρο. Ρολάρουμε και τυλίγουμε.

Τοποθετούμε τα τυλιγμένα κανταΐφια σε βουτυρωμένο ταψί. Λιώνουμε τα κυβάκια βούτυρο που μας περίσσεψαν, και ρίχνουμε 1 κ.σ σε κάθε κανταΐφι. Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C,  μέχρι να ροδίσουν. Μόλις το βγάλουμε, έτσι όπως είναι ζεστό, το περιχύνουμε προσεκτικά με το κρύο σιρόπι.

Καλό είναι να μείνει όλη την νύχτα να ρουφήξει καλά το σιρόπι, και μετά να το απολαύσετε!