Τα γεμιστά της Λίλυς, της Κονδυλίας Κουφού

Τα γεμιστά της Λίλυς, της Κονδυλίας Κουφού

Υλικά

6 μέτριες ώριμες ντομάτες
3 πράσινες πιπεριές, στρογγυλές
2 μικρά καρότα
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 μέτριο κρεμμύδι
λιγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 μέτριες πατάτες
λίγη τριμμένη φρυγανιά


Εκτέλεση

Πλένουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε πετσέτα να στεγνωσουν.
Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες και το κρατάμε για καπάκι όταν τις γεμίσουμε. Αδειάζουμε το εσωτερικό τους και μαζί με το κρεμμύδι και το καρότο το αλέθουμε στο μούλτι.

Κόβουμε το πάνω μέρος της πιπεριάς, κρατάμε το καπάκι και καθαρίζουμε από τα σπόρια.

Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε μια σταγόνα λάδι μέσα σε κάθε ανοιγμένο λαχανικό. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις σκορπάμε στο ταψί.

Γέμιση και γέμισμα
Η αναλογία ρυζιού-υγρών στα γεμιστά πρέπει να είναι 1 προς 3.

Ρίχνουμε τον πολτό που έχουμε αλέσει σε ενα τηγανάκι και προσθέτουμε λίγο νερό, λαδάκι, αλάτι, πιπέρι και το βάζουμε να πάρει μία βράση. Τότε προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 5-7 λεπτά, κλεινουμε, κατεβάζουμε απο το μάτι και ξεκινάμε να γεμίσουμε τα λαχανικά μας. Αν μείνει γέμιση τη βάζουμε μέσα στο ταψί πάνω από τις πατάτες.
Γεμίζουμε το καθένα λαχανικό μέχρι τη μέση, όχι περισσότερο γιατί φουσκωνει το ρύζι στο ψήσιμο, σκεπάζουμε τα λαχανικά με τα καπάκια τους, ρίχνουμε ένα φλυτζάνι νεροό από πάνω, λαδάκι και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε περίπου για 45 λεπτά. Κοιταμε μήπως πιει τα υγρά του, ώστε αν χρειαστεί να προσθέσουμε.

Μόλις ψηθεί, βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Καλή μας όρεξη!