Τα μπισκοτάκια, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (Elpida's little corner)

Τα μπισκοτάκια, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (Elpida’s little corner)

Υλικά

2 κούπες αλεύρι,
1 πρέζα αλάτι,
1 αυγό,
190 γρ. βούτυρο,
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη ή 3/4 αν τα θέλετε πιο γλυκά,
1 κ.γ. μπέικιν,
2 κ.γ. υγρή βανίλια,
1 κούπα κράνμπερις,
1 κούπα φιλέ αμυγδάλου ή αμύγδαλα ψιλοκομμένα,
ξύσμα και χυμό από μισό πορτοκάλι

Για το γλάσο
1/2 κούπα άχνη,
1 κ.σ. γιαούρτι,
1 κ.γ. υγρή βανίλια,
ξύσμα πορτοκαλιού,
1-2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι ανάλογα πόσο σφιχτό το θέλουμε,
λίγα ψιλοκομμένα κράνμπερις να στολίσουμε τα μπισκότα


Εκτέλεση

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοιμάζουμε 2 λαμαρίνες.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε την βανίλια, το αυγό-ξύσμα-χυμό, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Μετά, προσθέτουμε το αλεύρι απλά να ενωθούν τα υλικά και κλείνουμε το μίξερ.
Προσθέτουμε, τέλος, τα αμύγδαλα και τα κράνμπερις και ανακατεύουμε με μαρίζ.
Με ένα σκουπ (κουτάλι παγωτού) παίρνουμε μείγμα και το βάζουμε στην λαμαρίνα.

Ψήνουμε 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Αν θέλουμε, τα αφήνουμε όπως είναι ή κάνουμε γλάσο και στολίζουμε με κράνμπερις.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον χυμό πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε λίγο λίγο τον χυμό, να πετύχουμε το γλάσο που θέλουμε.
Περιχύνουμε με το γλάσο τα μπισκότα και λίγα ψιλοκομμένα κράνμπερις.

Μπορούμε να λιώσουμε λευκή κουβερτούρα ή απλά λίγη άχνη ζάχαρη.
Τα στολίζουμε όπως μας αρέσει, ακόμα και σκέτα είναι πολύ νόστιμα!

Καλή γλυκιά επιτυχία!

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/