Τα Μυζηθράτα Muffins, της Λεμονιάς Βασιλειάδη

Τα Μυζηθράτα Muffins, της Λεμονιάς Βασιλειάδη

Υλικά

2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1 φλ. αμυγδαλόψιχα,
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
4 αυγά,
900 γρ. μυζήθρα,
1 κεσεδάκι γιαούρτι,
ξύσμα + χυμό από 1 λεμόνι,
1 κ.γ. κανέλα,
1 πρέζα αλάτι,
1 φλ. ζάχαρη,
1/2 φλ. μέλι,
2 βανίλιες,
150 γρ. σταφίδες,
2 κ.σ. κονιάκ


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ μουλιάζουμε τις σταφίδες με τις 2 κ.σ. κονιάκ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

Στον κάδο του μίξερ, με τον αναδευτήρα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι για 5′,  ώστε να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά,τις βανίλιες,το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι,την κανέλα,το αλάτι και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Πολτοποιούμε τη μυζήθρα μας με ένα πιρούνι και την προσθέτουμε στο μείγμα μας και τις σταφίδες μας.

Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι μας και την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε για 1′ , ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φορμάκια για muffins ή παίρνουμε τα ειδικά χαρτάκια για τα muffins και τα τοποθετούμε μέσα στις εγκοπές της φόρμας και πιάνουμε με σκουπ παγωτού ή με 1 κουτάλι και γεμίζουμε τα φορμάκια. Δεν τα γεμίζουμε, όμως,  μέχρι πάνω, για να έχει περιθώριο 1 δάχτυλο, γιατί θα φουσκώσουν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20′- 25′ , έως ότου ροδίσουν, τα ελέγχουμε με ένα μαχαίρι και αν μας βγει καθαρό τότε είναι έτοιμα. Βγαίνουν πεντανόστιμα και είναι ιδανικά για το πασχαλινό τραπέζι και όχι μόνο.

Όλοι θα ξετρελαθούν. Καλή σας επιτυχία!!