Τα πελμένια, της Μιλένας Τσαμουρλίδου

Τα πελμένια, της Μιλένας Τσαμουρλίδου

Υλικά

Για τη ζύμη
2 αυγά
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
νερό (όσο πάρει)
αλάτι

Για την γέμιση
250 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
250 γραμ. κιμά χοιρινό
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο χέρι
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση

Για τη ζύμη
Ανακατεύουμε αλεύρι και αλάτι σ’ ένα μπολ. Ανοίγουμε κοιλότητα και προσθέτουμε τα αβγά και το νερό. Ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και η ζύμη εύπλαστη. Τη βάζουμε σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μια πετσετούλα να ξεκουραστεί.

Για τη γέμιση
Ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές. Το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.

Παίρνουμε τη ζύμη και την χωρίζουμε στα 3. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε φύλλο όχι παχύτερο από 2εκ.

Με το στόμιο ενός ποτηριού κόβουμε δισκάκια ζύμης. Αφαιρούμε από τριγύρω το περίσσευμα ζύμης και το βάζουμε πάλι στο μπολ με την ζύμη.

Βάζουμε στο κέντρο από κάθε δισκάκι ζύμης λίγο γέμιση. Διπλώστε τον δίσκο σε μισοφέγγαρο, ώστε να κλείσετε τη γέμιση, και πατήστε στις άκρες. Μετά ενώστε τις δύο μύτες του μισοφέγγαρου και δέστε τις μεταξύ τους ώστε να πετύχετε το τελικό τους σχήμα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.

Για το μαγείρεμα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε ένα ένα όσα πελμένι επιθυμούμε και ανακατεύουμε λίγο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Τα βράζουμε περίπου 15-20 λεπτά.

Σερβίρονται ωραία με βούτυρο ή με γιαούρτι στραγγιστό.