Τάρτα με μοβ πατάτα και κολοκυθοανθούς γεμιστούς, της Μελίνας Πέτσα

Τάρτα με μοβ πατάτα και κολοκυθοανθούς γεμιστούς, της Μελίνας Πέτσα

Υλικά

Για τους Κολοκυθοανθούς:
7 κολοκυθοανθούς,
225 γρ. ρικότα,
125 γρ. τυρί τύπου φιλαδέλφεια,
3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη,
1 κρόκο,
1 φουντίτσα ψιλοκομμένο κόλιανδρο,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
αλάτι,
1 φύλλο σφολιάτας άλφα 400 γρ.

Για τον Πουρέ:
400 γρ. μοβ πατάτες,
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
1 αυγό,
2 κ. σ. παρμεζάνα τριμμένη,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
1 πρέζα μπούκοβο,
1 πρέζα μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση

Για την προετοιμασία:

Ξεκινάμε με τις πατάτες, αφού τις πλύνουμε καλά. Τις βράζουμε για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Όταν κρυώσουν ελαφρώς, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από την πρέσα του πουρέ.

Χλιαρύνουμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στον πουρέ.
Έπειτα, χτυπάμε το αυγό και το βάζουμε στον πουρέ, προσθέτουμε την παρμεζάνα, τα μυρωδικά και δυο πρέζες αλάτι.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τους κολοκυθοανθούς, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά.

Πλένουμε τους κολοκυθοανθούς και γεμίζουμε το μείγμα. Σε ένα πυρέξ με διάσταση 28×16 εκ., αλείφουμε καλά όλη την επιφάνεια με ελαιόλαδο.

Στρώνουμε μέσα το φύλλο σφολιάτας, αφήνοντας να περισσεύουν 2 εκ. από τις άκρες. Έπειτα, στρώνουμε τον πουρέ με ένα κουτάλι, κάνουμε 7 βαθουλώματα και τοποθετούμε τους γεμιστούς κολοκυθοανθούς.

Στη συνέχεια, γυρίζουμε τις άκρες της σφολιάτας και τις αλείφουμε με κρέμα γάλακτος. Έπειτα, αλείφουμε τους κολοκυθοανθούς με λάδι.

Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c στην αντίσταση για 50 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα μισή ώρα να σταθεί και τη σερβίρουμε ζέστη.