Ταρτάκια banoffee, της Αδαμαντίας Κλεμπετσάνη

Ταρτάκια banoffee, της Αδαμαντίας Κλεμπετσάνη

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
1 ζαχαρούχο γάλα
5-6 μπανάνες
σαντιγί
1 κουβερτούρα
αμύγδαλα


Εκτέλεση

Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε κύκλους με τη βοήθεια ενός μικρού μπολ. Τοποθετούμε τα κυκλικά κομμάτια σε θήκες για cupcakes και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Έχουμε ήδη βάλει το ζαχαρούχο σε μια χύτρα ταχύτητας για 40 λεπτά ώστε να γίνει φανταστική καραμέλα γάλακτος!

Μοιράζουμε την καραμέλα στα «ταρτάκια» και από πάνω τοποθετούμε τις κομμένες μπανάνες! Μετά έχουμε δυο επιλογές:

Είτε φτιάχνουμε σαντιγί και γαρνίρουμε το γλυκό μας.
Είτε λιώνουμε κουβερτούρα και περιχύνουμε το γλυκό μας.

Σερβίρουμε με νιφάδες σοκολάτας, σπασμένα μπισκότα ή με ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα!

Καλή μας όρεξη!!