Τέλειο κέικ καρότου, της Χριστίνας Βέρρα

Τέλειο κέικ καρότου, της Χριστίνας Βέρρα

Υλικά

2 Φλ. τσαγιού καρότα τριμμένα (στη θεση του τριφτη για τα κρεμμυδια)
1 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια περασμένα στο multi
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού καλαμποκέλαιο
4 αυγά
1 κ.γ κανέλα σε σκόνη
1/2 κ.γ γαρύφαλλο σε σκόνη
2 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού
3 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά καλά, για να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει.
Έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίζουμε για δυο λεπτά το χτύπημα.
Κατόπιν χαμηλώνουμε πολύ το μίξερ και ρίχνουμε τα καρότα και τα καρύδια, χτυπώντας για ένα λεπτό, ώστε να ενσωματωθούν μέσα στο μειγμα. Ενώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα μας ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα να μη φύγει ο αέρας.
Τέλος ρίχνουμε τα κανελογαρύφαλλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά μας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα (όχι μικρή γιατί θα φουσκώσει) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε χαμηλή σκάλα για περίπου 1 ωρα.

Καλή επιτυχία!!!