Τεμπέλα κολοκυθόπιτα, της Ειρήνης Τεμπλαλέξη

Τεμπέλα κολοκυθόπιτα, της Ειρήνης Τεμπλαλέξη

Υλικά

600 gr. στραγγισμένο και κομμένο στον τρίφτη κολοκύθι (πράσινο),
2 κούπες αλεύρι (1 λευκό + 1 κίτρινο) 250 gr.,
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι,
3 αυγά,
1 κούπα ελαιόλαδο,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι,
150 gr. φέτα,
150 gr. γραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
1 κούπα περίπου μαϊντανό,
2 - 3 κουταλιές σούπας δυόσμο,
1 - 2 κουταλιές ελαιόλαδο για το ταψί και για την επιφάνεια της πίτας


Εκτέλεση

Ανακατεύω το κολοκύθι με κρεμμύδια, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και τα αυγά με ελαιόλαδο.

Ανακατεύω το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και τα τυριά μεταξύ τους.

Κατόπιν όλα τα υλικά ανακατεύονται μαζί.

Ρίχνω το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 40 επί 28 cm και αλείφω την επιφάνεια με λάδι.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 – 65 λεπτά.

Καλή επιτυχία!