Θαλασσινά μακαρόνια, της Ιωάννας Τσιφτελίδου

Θαλασσινά μακαρόνια, της Ιωάννας Τσιφτελίδου

Υλικά

Χταπόδι,
Πένες,
Αγγούρι,
Ντομάτα,
Φέτα,
Λάδι,
Αλάτι,
Ρίγανη


Εκτέλεση

Είναι ένα πιάτο αρκετά καλοκαιρινό κι ελαφρύ και συνδυάζει αρώματα Ελλάδας.

Το χταπόδι που χρησιμοποίησα εγώ ήταν κατεψυγμένο, το μόνο που είχα να κάνω ήταν να το ξεπαγώσω και να το καθαρίσω.

Βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 ώρες, αναλόγως το μέγεθος .
Tip: Μη ξεχάσετε να ρίξετε ξύδι, καθώς το χταπόδι βράζει μέσα στην κατσαρόλα.

Έπειτα, για τις κλασικά μαγειρεμένες πένες, προσέξτε μη ρίξετε πολύ λάδι ή βούτυρο, γιατί το πιάτο δε θα είναι πλέον ελαφρύ.

Όσον αφορά τα λαχανικά, τα τοποθετείτε στο τηγάνι χωρίς λάδι να πάρουν χρώμα. Μην τα αφήσετε αρκετή ώρα, γιατί το αγγούρι γίνεται πικρό.

Τέλος, στο πιάτο που θα σερβίρετε, τοποθετείτε τις πένες, το χταπόδι κομμένο σε μικρά κομματάκια, τα λαχανικά, τη φέτα τριμμένη παραδοσιακά με το χέρι και τη ρίγανη.

Tip: Μπορείτε, εάν θέλετε, να ρίξετε λίγο βαλσαμικό για να θυμίσει σαλάτα.