Τηγανιά με μανιτάρια, της Κλεοπάτρας Κιβρακίδου

Τηγανιά με μανιτάρια, της Κλεοπάτρας Κιβρακίδου

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κρέας (μπούτι ή σπάλα) κομμένη σε μαγάλες μπουκιές
6 κ.σ ελαιόλαδο
70 γραμ. κρασί κόκκινο ή λευκό
70 γραμ. βρασμένο νερό
250 γραμ. φρέσκα μανιτάρια σε χοντρές φέτες
αλάτι
μαύρο πιπέρι
λίγη ξερή ρίγανη και φρέσκο χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σ΄ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Σκουπίζετε τα κομμάτια του χοιρινού σε χαρτί κουζίνας ώστε να μην υπάρχουν καθόλου υγρά και τα σωτάρετε καλά στο ζεστό λάδι ώστε να ροδίσουν απο όλες τις πλευρές.

‘Σβήνετε’ με το κρασί, προσθέτετε και το βραστό νερό, βάζετε τη θερμοκρασία σε χαμηλό επίπεδο και βράζετε για 20′. Έπειτα προσθέτετε τα μανιτάρια, αλάτι, μαύρο πιπέρι και βράζετε με σκεπασμένο καπάκι για άλλα 25′-30′.

Ξεσκεπάζετε και αφήνετε λιγάκι να εξατμιστούν τυχόν υγρά.

Σερβίρετε με μπόλικη ρίγανη και φρέσκο χυμό λεμονιού και…καλή σας όρεξη !