Τηγανόψωμα, της Ελένης Βερούση

Τηγανόψωμα, της Ελένης Βερούση

Υλικά

Για το ζυμάρι:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
8 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής,
1 κ . γ . αλάτι,
1 1/2 φλυτζ. νερό σχεδόν χλιαρό

Για τη γέμιση:
500 γρ. τυρί φέτα σκληρή,
ελαιόλαδο για τηγάνισμα


Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη λεκάνη, βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα. Ρίχνουμε το αλάτι, τη μαγιά και το νερό.

Ζυμώνουμε καλά, μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 20 ‘.

Θρυμματίζουμε τη φέτα με το πιρούνι.
Κατόπιν, χωρίζουμε τη ζύμη σε ισόποσες μπάλες ζυμαριού, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμούμε.

Απλώνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ανοίγουμε με τον πλαστή ένα λεπτό φύλλο.
Ρίχνουμε όση φέτα επιθυμούμε σε όλη την επιφάνεια.

Διπλώνουμε το φύλλο, κλείνοντας τις άκρες προς το κέντρο.
Διπλώνουμε στη μέση και ανοίγουμε πάλι το ζυμάρι σε κυκλικό σχήμα με τον πλαστή.

Τηγανίζουμε σε αρκετό, ζεστό ελαιόλαδο τα τηγανόψωμα, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ρόδινο χρώμα κι απ’ τις δύο πλευρές.

Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για μερικά λεπτά και απολαμβάνουμε.

Καλή επιτυχία!