Τούρτα ανάμεικτη, της Χαράς Κουτεντάκη

Τούρτα ανάμεικτη, της Χαράς Κουτεντάκη

Υλικά

Για το παντεσπάνι
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ κακάο
2 κρέμες γάλακτος 35%
1 μικρό βάζο μερέντα
κερασάκια για διακοσμηση

Για το σιρόπι
200 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη


Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά για 2 λεπτά, προσθέτοντας το κακάο με το αλεύρι, αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει.

Ψήνουμε για 10-15 λεπτά σε στρογγυλό ή τετράγωνο ταψί αφού πρώτα έχουμε απλώσει όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε μια λαδόκολλα.

Αφού ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει, το ξεκολλάμε προσεκτικά από τη λαδόκολλα μέσα από το ταψί και με μεγάλη προσοχή το διχοτομούμε με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού σε 2 μέρη.

Χτυπάμε μαζί τις 2 κρέμες γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ. Τις μοιράζουμε σε 2 μεγάλα μπολ. Στο ένα μπολ με την μισή ποσότητα κρέμας, ανακατεύουμε με την μερέντα για να γίνει σοκολατένια. Το άλλο μπολ με την άλλη μισή κρέμα το κραταμε για την επικαλυψη.

Παίρνουμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι το ραντίζουμε με το (μισό) σιρόπι που έχουμε βράσει για λίγα λεπτά και απλώνουμε τη σοκολατένια κρέμα.Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, ραντίζουμε πάλι με το σιρόπι και με ενα κορνέ τοποθετούμε τη σαντιγυ πάνω στην τούρτα μας, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα πλαινά.

Στολίζουμε με κερασάκια. Βάζουμε στο ψυγείο 5 ώρες τουλάχιστον για να σταθεί. Ιδανικά εάν γίνεται, είναι καλύτερα να φτιαχτεί από το προηγούμενο βράδυ….