Τούρτα ανανάς, της Σουζάνας Μαυρογένη

Τούρτα ανανάς, της Σουζάνας Μαυρογένη

Υλικά

2 φακελλάκια ζελέ ανανά
250 γραμ. γιαούρτι 2% λιπαρά
250 γραμ. φυτική κρέμα γάλακτος
1 ½ πακέτο μπισκότα τύπου digestive, χωρίς ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο καθαρό ή μαργαρίνη


Εκτέλεση

Βάζουμε το μισό νερό από αυτό που αναγράφεται στις οδηγίες, στο κουτί των ζελέ, σε κατσαρολάκι και διαλύουμε τα ζελέ.
Βράζουμε μέχρι να λιώσει καλά η σκόνη. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατέυουμε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

Χτυπάμε ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος, μέχρι να στέκεται καλά και προσθέτουμε με απαλές κινήσεις το μείγμα του γιαουρτιού με το ζελέ, να ενωθούν απαλά.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ραντίζουμε με το βούτυρο. Ανακατεύουμε να πάει παντού και στρώνουμε τα μπισκότα στη βάση μιας φόρμας 25 εκ. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Αφού παγώσει, γαρνίρουμε με κομματάκια φρέσκων φρούτων κυρίως εσπεριδοειδών, ξηρούς καρπούς, ή ό,τι άλλο μας αρέσει.

Εξαιρετική για ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας στους οποίους απαγορεύεται να καταναλώνουν  ζάχαρη ή αυγά.