Τούρτα γενεθλίων oreo σοκολάτα, του Γιάννου Τσορδιά

Τούρτα γενεθλίων oreo σοκολάτα, του Γιάννου Τσορδιά

Υλικά

Για το παντεσπάνι κακάο:
450 γρ. αυγά (περίπου 8),
300 γρ. ζάχαρη,
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
80 γρ. κορν φλάουρ,
80 γρ. κακάο,
1,5 κ.γλ. σόδα,
1 κάψουλα βανίλιας

Για το σιρόπι: 
150 γρ. ζάχαρη,
150 γρ. νερό

Για τη μους σοκολάτας:
60 γρ. γάλα,
250 γρ. σοκολάτα,
220 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για την κρέμα oreo:
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
1 συσκευασία oreo (της επιλογής μας) (154γρ.)

Για τη διακόσμηση:
500 γρ. σαντιγί,
Oreo mini ή τριμμένο Oreo


Εκτέλεση

Για το Παντεσπάνι:

1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
2. Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι, το κακάο, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και τη σόδα, κοσκινίζοντάς τα, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε με τη μαρίζ, κάνοντας κυκλικές κινήσεις από μέσα προς τα έξω για να μην χαθεί ο όγκος.
3. Μόλις έχει ομογενοποιηθεί το μείγμα, το τοποθετούμε σε μια φόρμα ή σε ένα τσέρκι (με αλουμινόχαρτο ως βάση), διαμέτρου 26-28 εκ.
4. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 οC για 30-40 λεπτά.
5. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο όταν το τρυπήσουμε με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι στο κέντρο και αυτό βγει στεγνό, χωρίς στίγματα.
6. Προσοχή: Μην ανοίξετε το φούρνο για τα πρώτα 25-30 λεπτά, γιατί το παντεσπάνι μας θα κάτσει στο κέντρο.
7. Όταν το βγάλουμε, το αφήνουμε να κρυώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε.

Για το Σιρόπι:

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και μόλις αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε για περίπου 4 λεπτά πάνω στη φωτιά κι ύστερα το αποσύρουμε.

Για τη Μους Σοκολάτας:

1. Τοποθετούμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος στον πολύ καλά παγωμένο κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, έως ότου αποκτήσει η κρέμα μια μορφή ημίρρευστης σαντιγίς.
2. Λιώνουμε τη σοκολάτα.
3. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα για να βράσει.
4. Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα, το βγάζουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας με τη μαρίζ.
5. Έπειτα, τοποθετούμε σιγά σιγά τη χτυπημένη σαντιγί και ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα.
6. Τοποθετούμε τη μους στο ψυγείο για να παγώσει.

Για την Κρέμα Οreo:

1. Τοποθετούμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος στον πολύ καλά παγωμένο κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, έως ότου να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.
2. Βάζουμε στο μούλτι τα oreo και τα θρυμματίσουμε, ώστε να γίνουν σαν πούδρα.
3. Ρίχνουμε τα τριμμένα oreo στην σαντιγί και ομογενοποιούμε με τη μαρίζ, κάνοντας απαλές κινήσεις για να μη χαθεί ο όγκος.
4. Βάζουμε το μείγμα σε ένα καρνέ και το βάζουμε στο ψυγείο.

Για το Στήσιμο τούρτας:

1. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 λεπτές φέτες.
2. Τοποθετούμε ένα τσέρκι επάνω σε μια βάση.
3. Βάζουμε το ένα από τα τρία παντεσπάνια μέσα στο τσέρκι, ως βάση.
4. Το σιροπιάζουμε με ένα πινέλο ίσα ίσα για να το βρέξουμε.
5. Ύστερα, τοποθετούμε σε ένα καρνέ το παγωμένο μους σοκολάτας και το απλώνουμε ομοιομορφία επάνω από το παντεσπάνι.
6. Έπειτα, βάζουμε κι άλλο ένα παντεσπάνι από πάνω, σιροπιάζοντας το με τον ίδιο τρόπο.
7. Τοποθετούμε την κρέμα με το oreo από πάνω κι έπειτα βάζουμε το τελευταίο παντεσπάνι, σιροπιάζοντας το και αυτό.
8. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες.
9. Μόλις έχει παγώσει, τη βγάζουμε από το ψυγείο και την καλύπτουμε με τη σαντιγί. Τέλος, με το καρνέ κάνουμε ό,τι σχέδια και σχήματα θέλουμε.