Τούρτα με oreo, της Κατερίνας Αράπη

Τούρτα με oreo, της Κατερίνας Αράπη

Υλικά

Για τη βάση
40 μπισκότα oreo,
12 φλ. βούτυρο

Για την κρέμα
200 γρ. τύρι κρέμα,
2 μορφάτ,
2 + 12 φλ. ζάχαρη άχνη,
15 μπισκότα oreo

Για την επικάλυψη
130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα,
70 γρ. κρέμα γάλακτος,
1 κουτάλια βούτυρο


Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, λιώνουμε το βούτυρο και τα ενώνουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
Στρώνουμε σε τσέρκι 24 εκατοστών.

Χτυπάμε τα μορφάτ που έχουμε βάλει στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την άχνη κι ενώνουμε με τα χτυπημένα μορφάτ.

Κόβουμε τα μπισκότα σε κομματάκια και τα προσθέτουμε στην κρέμα.
Απλώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου και βάζουμε για λίγο στο ψυγείο, μέχρι να κάνουμε την επικάλυψη.

Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα και το βούτυρο και απλώνουμε πάνω από το γλυκό.
Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει.

Όσο πιο πολύ μείνει πριν το καταναλώσουμε, τόσο νοστιμότερο θα είναι το αποτέλεσμα.
Προαιρετικά, στολίζουμε με λευκή λιωμένη σοκολάτα.