Τούρτα σοκολάτα, της Πωλίνας Βασιλικού

Τούρτα σοκολάτα, της Πωλίνας Βασιλικού

Υλικά

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί σαντιγύ morfat (το τενεκεδένιο)
4-5 κουταλιές σούπας κακάο
2-3 κουταλιές σούπας νεσκαφέ
1 σφήνάκι λικέρ της αρεσκείας σας ή κονιάκ
1 βανίλια αρωματική1 και 1/2 πακέτο σαβουαγιάρ (χρησιμοποίησα την ιταλική μάρκα)
1 κούπα γάλα για το βρέξιμο των σαβουαγιάρ
λίγο λικέρ ή κονιάκ


Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη Morfat. Μόλις αρχίσει να αφρατεύει, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο. Στη συνέχεια, το κακάο (καλύτερα κοσκινισμένο), το νέσκαφέ, το λικέρ και τη βανίλια. Τα χτυπάμε για λίγο μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Τοποθετούμε ένα στεφάνι (τσέρκι) σε μια πιατέλα και στρώνουμε τον πάτο με τα σαβουαγιάρ τα οποία προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει γρήγορα μέσα στο γάλα-λικέρ. Καλύπτουμε όλο το πάτο. Ρίχνουμε τη μισή κρέμα. Κάνουμε άλλη μια στρώση με σαβουαγιάρ και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα.

Την αφήνουμε στο ψυγείο λίγες ώρες για να σφίξει.

Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε όπως μας αρέσει. Με τριμένη σοκολάτα, με σαντιγύ, με ξηρούς καρπούς κλπ.

Σημειώσεις:
1. Η δοσολογία για το κακάο και το νεσκαφέ είναι ενδεικτική. Μπορείτε να προσθαφαιρέσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
2. Η κάθε συσκευασία σαβουαγιάρ περιέχει δύο πακετάκια. Χρησιμοποιήσα συνολικά 3 πακετάκια (1 1/2 συσκευασία).

Είναι ένα απαλό, αφράτο γλυκάκι, ότι πρέπει όταν θέλουμε να ετοιμάσουμε κάτι γρήγορο χωρίς πολλές απαιτήσεις.