Τούρτα σοκολάτας, της Χαρούλας Ντελιδάκη

Τούρτα σοκολάτας, της Χαρούλας Ντελιδάκη

Υλικά

3 Παντεσπάνια Σοκολάτας (ή  ένα απλό κέικ σοκολάτας και το κόβουμε στα 3 )
Μους σοκολάτα
400 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
400 γρ. κρέμα γάλακτος
Σιρόπι
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. νερό
30 γρ. κονιάκ
Γλάσο
200 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. μέλι
Για τη διακόσμηση
100 γρ. κουβερτούρα
1 φάκελο σοκολάτα τρούφα


Εκτέλεση

Για το σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (μόλις πάρει βράση το αφήνουμε για 2 λεπτά) Αφού κρυώσει προσθέτουμε το ποτό.

Για τη μους
Κόβουμε την κουβερτούρα. Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από την κομμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε 1 λεπτό, ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να γίνει παχύρρευστη (όχι τελείως σαντιγί). Την προσθέτουμε στη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να σφίξει τόσο που να στέκεται.
Συναρμολόγηση
Σε μια πιατέλα βάζετε ένα παντεσπάνι και σιροπιάζετε καλά απλώνετε τη μισή κρύα μους σοκολάτας και τοποθετείτε το δεύτερο παντεσπάνι σιροπιάζετε πάλι και απλώνετε την υπόλοιπη μους σοκολάτας . Στη συνέχεια τοποθετείτε το τελευταίο παντεσπάνι, σιροπιάζετε πάλι και απλώνετε την υπόλοιπη μους σοκολάτας Καλύπτετε τα πλαϊνά της τούρτας με τη μους που έχετε κρατήσει. Αφήνουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 1 ώρα ώστε να παγώσει καλά και να μπορέσουμε να τη γλασάρουμε.

Για το γλάσο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα αφου κρυωσει λιγο προσθετουμε το μελι . Γλασάρουμε την τούρτα αμέσως αδειάζοντας στο κέντρο της το γλάσο και κατευθύνοντάς το προς τα πλαϊνά με μια σπάτουλα. Καθώς η τούρτα είναι παγωμένη το γλάσο θα απλώνεται ομοιόμορφα.

Για τη διακόσμηση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα και με ένα κουταλάκι του γλυκού φτιάχνουμε δάκρυα σε μια λαδόκολλά. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτα και μετά τα ενώνουμε σε σχήμα λουλουδιού με λίγο από τη λιωμένη σοκολάτα.

Καλη επιτυχία!!!!