Τρουφάκια σοκολάτας, της Χαρούλας Ντελιδάκη

Τρουφάκια σοκολάτας, της Χαρούλας Ντελιδάκη

Υλικά

1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
4 κουταλιές της σούπας κακάο
1 ½ γεμάτη κ.σ βούτυρο
1 κ.σ λικέρ
τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη, για την επικάλυψη


Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi. Βάζουμε σε μία κατσαρολίτσα, σε μέτρια φωτιά, το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο. Προσθέτουμε σιγά σιγά, το κακάο και το λικέρ και παράλληλα ανακατεύουμε για δέκα λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα.

Το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο, για 10 λεπτά περίπου και όταν σταθεροποιηθεί ελαφρώς, προσθέτουμε τα μπισκότα.

Πλάθουμε μπαλάκια και τα ρολάρουμε στην τρούφα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο

Καλή επιτυχία!