Τρουφάκια, της Σταυρούλας Παρίση

Τρουφάκια, της Σταυρούλας Παρίση

Υλικά

200 γραμ. κουβερτούρα ψιλικομμένη,
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ,
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο,
4 κ.σ κακάο,
100 γραμ. βούτυρο μαργαρίνη,
για την επικάλυψη τρούφα γάλακτος,
καραμελόχαρτα,


Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, την κουβερτούρα, το βούτυρο και το κακάο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και με το χέρι, τρίβουμε μέσα στο μείγμα τα μπισκότα πτιμπερ.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο, για αρκετή ώρα, μέχρι να παγώσει και να μπορούμε να το πλάσουμε.

Μετά παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και πλάθουμε μπαλάκια. Τέλος τα κυλάμε στην τρούφα και τα τοποθετούμε στα καραμελόχαρτα.