Τσιζκέικ, του Χρήστου Τσακανίκα

Τσιζκέικ, του Χρήστου Τσακανίκα

Υλικά

Για τη βάση
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ (σύνολο 450 γρ.)
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό

Για την κρέμα
400 γρ. τυρί κρέμα
500 ml κρέμα γάλακτος
1/2 σακουλάκι ζελέ λεμόνι
50 γρ. βραστό νερό
1 βαζάκι μαρμελάδα


Εκτέλεση

Για τη βάση
Λιώνουμε το βούτυρο σ΄ένα κατσαρολάκι ή σε ένα μπωλ στο φούρνο μικροκυμάτων.

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο ώσπου να δημιουργηθεί μία συμπαγής ζύμη.

Στρώνουμε αυτή τη ζύμη σαν βάση στο ταψί ή πυρέξ 24εκ.  Το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα
Φτιάχνουμε το ζελέ, βράζοντας το νερό μας και ρίχνοντας μέσα το μείγμα από το φάκελο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγύ, προσοχή μην μας κόψει, και έπειτα ρίχνουμε σε 3 δόσεις το τυρί κρέμα χτυπώντας καλά διαρκώς ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα και το ζελέ. Χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά το πολύ. Στρώνουμε την κρέμα πάνω απο τη ζύμη των μπισκότων.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί (περίπου 4 με 5 ώρες). Μόλις πήξει καλά η κρέμα απλώνουμε στην επιφάνεια της τη μαρμελάδα.