Tυρόπιτες μαντηλάκια, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida's little corner)

Tυρόπιτες μαντηλάκια, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida’s little corner)

Υλικά

610 γραμ. αλεύρι για πίτες
6 γραμ.  αλάτι
6 γραμ. ξύδι
20 γραμ. ελαιόλαδο
350 γραμ. περίπου χλιαρό νερό
1 πακέτο βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση
400 γραμ. φέτα
2-3 κ.σ γιαούρτι
1 αβγό


Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι, σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης, και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε σε μια λαμαρίνα λαδόκολλα και την αφήνουμε στην άκρη.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4, και μετά σε 16 κομμάτια. Κάνουμε μπάλες και τις πασπαλίζουμε με αλεύρι,να μην κολλήσουν. Παίρνουμε 4 μπάλες ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε φύλλο, σε μέγεθος μικρού πιάτου. Αλείφουμε με βούτυρο, και ξανά φύλλο από πάνω, μέχρι να τελειώσουν και τα 4 φύλλα που έχουμε ανοίξει. Ανοίγουμε τώρα ένα φύλλο μεγάλο περίπου 36-38 εκ, και το αλείφουμε με βούτυρο. Κλείνουμε τα πλαϊνά, και αλείφουμε πάλι. Βάζουμε στην μέση γέμιση, και κλείνουμε τα φύλλα. Αλείφουμε από πάνω με βούτυρο και κλείνουμε σαν μαντήλι.

Βάζουμε την τυρόπιτα στην λαμαρίνα και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες μπάλες. Στο τέλος θα έχουμε 4 τυρόπιτες που θα τις κόψουμε,  και θα γίνουν 16. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C, 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε 2-3 λεπτά τις πίτες να κρυώσουν, και τις κόβουμε στα 4.

Μυστικά: Μπορείτε να τις γεμίσετε με ότι θέλετε, και ό,τι σας αρέσει. Αν θέλετε τις φυλάτε στην κατάψυξη, και τις ψήνετε άλλη φορά.

Καλή επιτυχία

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/