Υπερσοκολατένιο brownie με ρεβύθια και ταχίνι, της Ευαγγελίας Βλασσοπούλου

Υπερσοκολατένιο brownie με ρεβύθια και ταχίνι, της Ευαγγελίας Βλασσοπούλου

Υλικά

120 γρ. αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες από το μπλέντερ),
80 γρ. κακάο,
180 γρ. ζάχαρη καρύδας,
2 κ.γ baking powder,
μια τσιμπιά αλάτι,
μια τσιμπιά κανέλα,
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας,
220 γρ. βρασμένα ρεβύθια,
150 γρ. ταχίνι,
2 κ.γ χυμό από λεμόνι,
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας,
200 γρ. γάλα καρύδας,
1 κ.σ σπόρους chia


Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για τουλάχιστον 12 ώρες. Αφού μουλιάσουν, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό, και όταν ξεκινήσει το βράσιμο, ξαφρίζουμε και αλλάζουμε το νερό 2 φορές. Τα βράζουμε σε μη αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Βάζουμε τα στερεά υλικά της συνταγής σε ένα μεγάλο μπολ (βρώμη, κακάο, ζάχαρη καρύδας, αλάτι, κανέλα και baking powder), και ανακατεύουμε. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα ρεβύθια, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας, το γάλα καρύδας, τους σπόρους chia, και πολτοποιούμε μέχρι να έχουν πολτοποιηθεί εντελώς τα ρεβύθια. Αν το μπλέντερ σας είναι λιγότερο από 800-900 watt θα χρειαστεί να το κάνετε σε 2-3 δόσεις. Είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν καθόλου κομματάκια από τα ρεβύθια. Ρίχνουμε το μείγμα με τα ρεβύθια, στο μπολ με τα ανακατεμένα στερεά υλικά μας, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε κρατάμε λίγες σταγόνες για να πασπαλίσουμε από πάνω.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψάκι μας, απλώνουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας, και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 10 λεπτά. Έπειτα, χαμηλώνουμε στους 170 βαθμούς C και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο θα είναι ακόμη σχετικά υγρό. Όσο κρυώνει σφίγγει γι’ αυτό μην το ψήσετε παραπάνω. Αν θέλετε μπορείτε να το ζεστάνετε ελαφρώς πριν το σερβίρετε