Ξεσκέπαστη μανιταρόπιτα με καπνιστό μπέικον και ρεγκάτο, της Αριστέας Τσουρέκη

Ξεσκέπαστη μανιταρόπιτα με καπνιστό μπέικον και ρεγκάτο, της Αριστέας Τσουρέκη

Υλικά

4 φύλλα κρούστας,
1/2 κιλό μανιτάρια τεμαχισμένα ( φρέσκα ή κονσέρβα),
10 φέτες μπέικον καπνιστό η καπνιστή μπριζόλα,
250 γραμμ. ρεγκάτο,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2 αυγά,
1 κ.σ βούτυρο,
250 ml κρέμα γάλακτος,
8 φέτες γκούντα,
αλάτι,
πιπέρι


Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30×20, και στρώνουμε τα φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να πιουν τα υγρά. Προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε λωρίδες, και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει και να βγάλει όλα του τα αρώματα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ρεγκάτο.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το σκεπάζουμε με το γκούντα. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν. Χτυπάμε την κρέμα με τα αυγά και περιχύνουμε την πίτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C μέχρι να πάρει χρώμα.

Αυτή η ποσότητα που σας δίνω βγάζει 12 κομμάτια.
Καλά μαγειρέματα!!!!!