Χοιρινά σουβλάκια, του Νίκου Μενάγια

Χοιρινά σουβλάκια, του Νίκου Μενάγια

Υλικά

1,5 κιλό χοιρινό (7 σουβλάκια),
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι,
αλάτι,

Για τη μαρινάδα

3 κ. γλυκού γιαούρτι πρόβειο,
2 κ. γλυκού μουστάρδα,
πιπέρι,
1 φ. καφέ λάδι ή όσο χρειάζεται για να καλύψετε το γιαούρτι

Σημείωση : προαιρετικά, αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ντομάτα και πιπεριά και όχι μόνο κρεμμύδι, όπως χρησιμοποιήσαμε εμείς.


Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το κρέας. Το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.


Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε στα τέσσερα και το χωρίζουμε, ώστε να το περνάμε εναλλάξ στα καλαμάκια με το κρέας.
Περνάμε στα καλαμάκια εναλλάξ κρέας – κρεμμύδι.
Τα στρώνουμε στο ταψί. Τα αλατίζουμε και αναμένουμε.


Στη συνέχεια, σ’ ένα βαζάκι προσθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας, ανακατεύουμε πολύ καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μ’ ένα πινέλο αλείφουμε τα σουβλάκια μας πάνω – κάτω καλά.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για δύο ώρες(όσο πιο πολύ, τόσο το καλύτερο).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για δύο ώρες περίπου.

* 10 λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο, άμα θέλετε, σκεπάζετε τα σουβλάκια σας με πίτες, στα πέντε λεπτά τις γυρίζετε για άλλα πέντε λεπτά και οι πίτες σας αποκτούν ένα εξαιρετικό αφράτο άρωμα.

Καλή Επιτυχία!