Χοιρινό μαριναρισμένο στο φούρνο, της Χρύσας Κυριακοπούλου

Χοιρινό μαριναρισμένο στο φούρνο, της Χρύσας Κυριακοπούλου

Υλικά

1 κιλό χοιρινό σπάλα (κομμένο σε κύβους)

Για τη μαρινάδα
3 πορτοκάλια στυμμένα,
3 λεμόνια στυμμένα,
1/2 κούπα λάδι,
3 κ.σ μουστάρδα,
2 κ.σ κέτσαπ,
1 κ.σ μέλι,
3 σκελίδες σκόρδο,
αλάτι,
πιπέρι,
ρίγανη


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαριναδας σε ένα μεγάλο μπολ, και βάζουμε μέσα το χοιρινό. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο, κατά προτίμηση μια ολόκληρη ημέρα.

Την επόμενη ημέρα λοιπόν, σιγοψήνουμε το χοιρινό, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 -200 βαθμούς C, ώσπου να πάρει ένα όμορφο ρόδινο χρώμα. Γυρίζουμε για να πάρει χρώμα και από κάτω, και μετά από 5 λεπτά, κλείνουμε το φούρνο, και τελειώνουμε το ψήσιμο με την ήδη υπάρχουσα θερμοκρασία.

Μπορούμε να βάλουμε και πατάτες να ψηθούν μαζί με το χοιρινό μας. Γίνονται υπέροχες!!!
Καλη επιτυχία και καλή όρεξη!!!!